LOGO!

Megtanítom a Siemens gyártmányú Logo! PLC használatát programozását, különböző automatizálási feladatok felhasználására. A plc 200-400 db funkció blokk felhasználásával bit utasításokkal grafikus felületen kényelmesen programozható. A programozás elsajátításához meg kell tanulni a digitális technika alapjait

 

LOGO PLC CPU modul

Az IEEE 61131-3 szabvány öt féle programnyelvet különböztet meg, ebből kettő karakteres, három grafikus. A grafikus program nyelvek egyike az FBD (Function Block Diagram) – Funkció blokk programnyelv, mely könnyen és gyorsan tanulható, a jelölések nagy része megegyzik a digitális technikában alkalmazott áramköri jelölésekkel. A funkció blokkok a gyártó által előre vannak programozva, a felhasználónak csak az áramköri kapcsolatokat kell megrajzolni az egyes blokkok között, valamint a paramétereket beállítani. Néhány napos gyakorlás után a plc egyszerűbb feladatokra önállóan használható.

LOGO programozó

A plc oktatás egyéni igények alapján, egyéni időbeosztással, az első oktatási napot leszámítva távoktatás formájában is megvalósítható. A képzés jól illeszthető az OKJ-s PLC programozó elnevezésű képzéshez.